Pumpe za filtraciju

Filtracijske pumpe osnovni su dio bazenske tehnike bez koje kruženje vode ne bi bilo moguće, a to bi značilo vrlo brzu pojavu algi, bakterija i prljavog taloga. U naše bazenske sisteme ugrađujemo kvalitetene njemačke Speck pumpe koje su se pokazale kao vrlo trajne i pouzdane. Košarica pumpe se lako vadi i čisti po potrebi. Možete kabel spojiti direktno na osigurače ili u utičnicu. Jačina pumpe prilagođena je kubikaži vode i potrebi objekta. Naši zaposlici će vas savjetovati koja pumpa ide uz koji model bazena.

Pumpa Speck Badu Magic 8m3/h

Pumpa Speck Badu Magic 11m3/h

Pumpa Speck Super Pump 14m3/h

Filteri

Pješčani filteri su neizostavan dio filtracijskog sistema. Pijesak unutar filtera zadržava prljave čestice koje su prošle košaricu skimmera. Stanje u filteru, odnosno tlak, nam pokazuje kazaljka manometra. Prilikom montaže stavljamo različitu granulaciju kvarcnog pijeska od 0,4-1,5mm. Radom filtera se upravlja pomoću ručice na višeputnom ventilu. Uz naše bazene ugrađujemo laminat filtere renomiranog proizvođača Astralpool sa kojima smo vrlo zadovoljni. Upravljanje je jednostavno u što ćemo vas uputiti na montaži. Pijesak je potrebno mijenjati svake druge godine, a zimi vodu isprazniti kao i iz ostalih uređaja.

Filter D500 i D600

ABS osnovna oprema

Osnovna oprema unutar bazena sastoji se od mlaznica, skimmera i eventualno odvodnog sifona. Oprema izrađena od ABS plastike je vrlo otporna na kemikalije, ogrebotine, udarce i toplinu. Koristimo proizvode najpoznatijeg svjetskog proizvođača Astralpool. Osnovna oprema se na bazenske školjke lijepi, brtvi i učvršćuje šarafina. SKIMMERI imaju nekoliko funkcija. Osim usisa vode prema bazenskom filteru, skimmer skuplja krupniju nečistoću u košaricu kojoj je izvana lako pristupiti i očistiti. Također ga koristimo za manualno usisavanje bazena pomoću teleskopske ručke i crijeva koje prikopčamo na nastavak u skimmeru. MLAZNICE služe za povrat čiste vode iz filtera te su uvijek usmjerene nasuprot skimerima kako bi strujanjem vode pogurale svu prljavštinu prema njima. SIFON za ispust vode se u gotovim bazenima najčešće stavlja na dnu jedne od bočnih stranica. Osim za pražnjenje, služiti može u procesu filtracije. Sifoni nisu obvezni na bazenima jer se voda također može prazniti potopnim pumpama.

MLAZNICA

SKIMMER STANDARD 17.5L

SKIMMER ŠIROKI 17.5L

ZIDNI / PODNI ISPUST

Inox osnovna oprema

Kada kupac želi luksuzniju izvedbu bazena možemo ponuditi osnovnu opremu izrađenu od nehrđajučeg čelika 316L. U ponudi imamo mlaznice, skimmere i sifone u inox izvedbi švedskog proizvođača Pahlen.

inox mlaznica

SKIMMER INOX 316L

INOX ZIDNI / PODNI ISPUST