Rasvjeta

U ponudi imamo LED rasvjetu male potrošnje i duge trajnosti. Ovisno o ukusu i potrebama možete izabrati bijele žarulje ili RGB u boji. LED BIJELA rasvjeta nema daljinsko paljenje već je za to potrebno tipkalo. LED RGB rasvjeta u boji radi preko daljinskog upravljača i ima funkcije brzine treperenja, promjene i kombinacije boja. Količina lampi koje peporučamo prema dužini bazena je sljedeća: Do 6 metara-1 lampa, od 6-8 metara-2 lampe, od 9-11 metara 3 lampe. Kupac može po želji staviti manje ili više lampi nego je preporučeno.

ABS KUČIŠTE LAMPE

INOX KUČIŠTE LAMPE

rasvjeta led rgb sa daljinskim upravljanjem

led bijela rasvjeta

Nadopuna vode

Bazen se najjednostavnije može puniti vrtnim crijevom, međutim ako niste u mogućnosti svakih nekoliko dana provjeriti i nadopuniti razinu vode u bazenu potrebno je ugraditi automatsko punjenje. Automatsko punjenje se radi preko plovka koji može biti u skimmeru ili u zasebnoj plastičnoj kutiji ukopanoj u blizini bazena. Zaseban uređaj je bolja opcija jer ne morate vaditi plovak prilikom čišćenja skimmera ili ručnog usisavanja. Kod ugradnje automatske nadopune potrebno je dovesti dovod vode do plovka.

nadopuna vode na plovak u skimmeru

nadopuna vode u zasebnom regulatoru i mlaznicom u bazenu

Dezinfekcija vode

Uz mehaničko pročišćavanje vode, u bazenima je obavezno i kemijsko tretiranje. Najčešće se za dezinfekciju koriste klor i sol. STANICA za doziranje Klora i Ph minus tekućine, očitava stanje vode preko elektroda te ubrizgava u sistem filtracije potrebnu količinu kemikalija. ELEKTROLIZA je uređaj koji iz soli oslobađa prirodan klor i na taj način dezinficira vodu. Voda u bazenu je slana, a uređaj se koristi u kombinaciji sa ph- dozatorom. UV LAMPA se stavlja kao dodatni uređaj koji ubija štetne mikroorganizme. Bazeni koji imaju Uv lampu trebaju manju dozu kemikalija za kristalno čistu vodu bez mirisa. Kada bazen nema automatske uređaje za dezinfekciju vode, jednostavno se pomoću testera očitava stanje vode te se po potrebi doda ph - ili ph +. U košaricu skimmera se stavljaju TABLETE KLORA koje se sporo raspuštaju. Za početno kloriranje vode ili za vodu vrlo loše kvalitete prvo se mora napraviti HIPERKLORACIJA(KLOR ŠOK) sa klorom u prahu prethodno raspuštenom u toploj vodi.

automatska stanica za klor i ph

Elektroliza soli sa regulacijom ph

UV lampa

kemikalije za održavanje vode

Zagrijavanje vode

Za zagrijavanje vode preporučamo toplinske pumpe te u ponudi imamo dvije jačine. Toplinska pumpa troši puno manje energije u odnosu na električne grijače. Povezana je preko ByPassa sa sistemom filtracije. Uređaj je predviđen kao vanjska jedinica koja stoji na zraku. Može imati napravljen podest, stoji na gumenim nogicama ili na zidu montirana na nosače. Ispred i iza sebe mora imati slobodno strujanje zraka tako da treba biti minimum 35cm odmaknuta od zida. Kada kupac želi naknadno ugraditi toplinsku pumpu ili neki drugi sistem grijanja, možemo napraviti samo pripremu instalacija u strojarnici na koju se kasnije lako priključiti.

Toplinska pumpa

Vodene atrakcije

Kako bi korištenje bazena bilo što zanimljivije, kupci se često odlučuju za dodatne sadržaje. PROTUSTRUJNO PLIVANJE stvara uzburkanu vodu, omogućuje trening plivanje na mjestu, masažu ili veselu zabavu za djecu. Imamo ga u standard verziji sa ABS kučištem ili luksuznim inox kučištem. Može imati monofazno ili trofazno napajanje. VODENI SLAP prekrasan je detalj oko bazena i povećava atraktivnost cijelog objekta. Slap masira leđne mišiće,vrat i glavu. Napajanje je monofazno. MASAŽNE MLAZNICE pod vodom imaju svoju pumpu na monofazno napajanje, najbolji efekt se dobiva sa 6-9 mlaznica raspoređenih po stepenicama ili ležaljci u bazenu.

PROTUSTRUJNO PLIVANJE

iNOX PROTUSTRUJNO PLIVANJE TROFAZNO

BAZENSKI SLAP ŠIROKI INOX

VODENA MASAŽA

Održavanje bazena

Nečistoće koje su na dnu ili zidovima bazena najlakše je očistiti ROBOT podvodnim usisivačem. Dolphin S100 kojega imamo u ponudi penje se na stranice i čisti dno bazena. Nakon odrađenog ciklusa sam se gasi. Prljavi sadržaj skuplja u vlastiti filter koji je kasnije lako očistiti pod mlazom vode. Ako nemate robot za čišćenje, vrlo uspješno se bazen može očistiti ručnim usisivačem priključenim na skimmer.

ROBOT ZA ČIŠĆENJE POD/ZID

ručni usisivač bazena

Ostalo

Za objekte koji imaju dobar wifi signal, a vlasnici bazena žele u svakom trenutku imati uvid u stanje bazenske vode, predlažemo ugradnju ANALIZATORA VODE. Analizator pluta u vodi ili je ugrađen u cijevi filtracijskog sistema. Adapter za wi-fi signal nalazi se negdje u blizini. Klijent instalira aplikaciju na svome mobitelu i u svakom trenutku zna vrijednost ph, razinu klora, temperaturu, te dobiva upozorenje koliko kemikalija treba dodati. RUKOHVATI su vrlo praktično i sigurno rješenje za silazak ljudi u vodu. Izrađeni su od nehrđajučeg čelika i montiraju se na plažu oko bazena.

ANALIZATOR VODE MOBILNA APLIKACIJA WI-FI

inox rukohvat dugi

inox rukohvat 2x kratki