Film pokazuje neke od naših gotovih realizacija, te reklamne spotove za bazene i spa kade.

Nadzemna bazenska roleta u standard verziji.

Cjelogodišnje(zimsko) pokrivalo sa ojačanjima.

Visoka kupola, model "Panorama".

Proizvodnja kupola i model "Eclipse".

"Green Days 2019" sudjelovanje na Sajmu u Varšavi.

Montaža vinilester bazena.

FAQ - PITANJA/ODGOVORI

Jako dobro znamo kako ste u potrazi za vlastitim bazenom dugo istraživali, zatražili brojne ponude i dobili različite informacije. Izdvojili smo nekoliko najčešćih pitanja koja vas muče, te pokušali detaljno odgovoriti. Nadamo se kako ćete prepoznati pravu kvalitetu i iskrenost. Želimo vam svu sreću prilikom odabira i uživanje u vodi! VAŠ EUROPOOL

KOJA JE RAZLIKA IZMEĐU POLIPROPILEN I VINILESTER BAZENA?

POLIPROPILEN BAZEN- Izrada od polipropilen ploča 8-10mm koje se slažu jedna uz drugu, te vare pod visokom temperaturom procesom difuzije, što stvara neraskidivi vodonepropusni spoj. Spoj je blago vidljiv, ali nije ispupčen ili udubljen. Mogu se birati kombinacije boja , dimenzija, oblik, preljevna ili skimerska filtracija, dizajn stepenica po želji. Temperatura zagrijavanja vode dozvoljena čak do 70 stupnjeva. Kod oštećenja ne može se brusiti i lakirati nego treba promijeniti taj komad ploče. Odlična otpornost na vremenske utjecaje. Nema mogućnosti nastanka osmoze. Za termo-zaštitnu izolaciju koristi se tvrdi stiropor. VINILESTER BAZEN - nastaje otiskom na postojeći kalup slaganjem nekoliko slojeva staklenih mata pomiješanim sa smolom. Završni sloj je glatka površina od gelcoata u izabranoj boji. Spojeva nema. Nije moguće birati po želji oblike i dimenzije jer su kalupi fiksni. Samo skimerska filtracija dolazi u obzir. Kod oštećenja moguće polirati, brusiti, nanositi gelcoat ponovo. Temperatura zagrijavanja vode dozvoljena do 33 stupnja. Za termo-zaštitu izolaciju tvornički je špricana poliuretanska pjena.

ŠTO ODREĐUJE CIJENU BAZENA, ZAŠTO SE CIJENE TOLIKO RAZIKUJU OD PONEKIH PROIZVOĐAČA?

Kao i kod svih proizvoda postoje oni bolji ili lošiji, postoje provjereni renomirani pogoni ili oni koji pokušavaju na razne načine probiti se na tržište. Cijena naših bazena je realna i u skladu sa korištenim materijalima te pruženom uslugom. Sirovine koje koristimo u proizvodnji su vrhunskog porijekla,a dobra sirovima puno više košta od obične ili zamjenske kopije. Mislimo tu na smole, gelcoat, polipropilen ploče i razne druge potrebne marterijale za stvaranje bazena. Ventili, cijevi, oprema su kvalitetni i od provjerenih dobavljača, a naša usluga pouzdana sa vrlo stručnim kadrom zaposlenika ili partnerskih firmi sa kojima surađujemo. Europool misija je da ima obilje zadovoljnih klijenata ,a ne što više prodanih bazena. Bitno je ono što se napravi ,a ne koliko se napravi. Ako ste jedan od onih koji podržavaju ovaj način poslovanja, na pravom ste mjestu za narudžbu bazena!

PROIZVODE LI SE SVI POLJSKI BAZENI JEDNAKO, DALI JE "TO SVE ISTO" ?

NE - Poljska je vrlo velika zemlja koja ima značajan broj proizvodnih pogona za razne tipove bazena. Europool je velika tvornica smještena u centralnoj regiji u okolici Poznana.Među prvima je otvorila svoj pogon i uspješno posluje od 2007.godine. Proizvodnja se bazira na kvaliteti i preciznosti izrade,ne na količini. Europool bazeni se u Hrvatskoj i Sloveniji ne mogu kupiti pod drugim imenom, a direktan kontakt s nama kao proizvođačem je naveden na stranici.

GOTOVI BAZEN ILI BETONSKI , KOJI SU PLUSEVI I MINUSI ?!

MI smo rekli VELIKO DA montažnom gotovom bazenu iz sljedećih razloga. Užurbani život tjera čovjeka na sve više brzih odluka i obaveza, kako privatno tako i poslovno. Tehnologija napreduje ,time omogućuje bržu gradnju, kraću fazu razvoja od ideje do gotovog projekta, manje komplikacija i stresa. Cilj je bio stvoriti bazene koji će se moći isporučiti u razumnom roku, za kojega će kupac napraviti jednostavnu pripremu, gdje će kompletna montaža biti gotova u samo nekoliko dana, a kasnije će koristiti duge godine sa minimalnim održavanjem. Kod gotovih bazena nema problema sa ispadanjem pločica, pucanjem betona, mukotrpnog čišćenja fugi, skupih radova i problematičnih rokova izvođača. Svakako postoje sitaucije kada nema druge mogućnosti nego izgradnja armirano betonskog bazena, u tome slučaju treba poštivati pravila struke i računati na puno veći iznos ukupne investicije. Kvalitetan betonski bazen sa hidroizolacijom, termoizolacijom i završnom oblogom je najmanje 30% skuplji od gotovog bazena. Mislite da je trajnost betonskog bazena veća zato što je to tradicija našeg podneblja i zato što je to "beton" !? Istraživanja i godine korištenja pokazuju da su drugi materijali jednostavniji za izradu bazena, trajniji i garantiraju bolju vodonepropusnost.

ZAŠTO BAZENI EUROPOOL NEMAJU DOŽIVOTNU GARANCIJU, A NEKE FIRME IMAJU?

Iz razloga što takve garancije ne postoje u praksi, niti je realno očekivati da je nešto doživotno. Ponekad se možete susretati sa garancijama koje su "doživotne" ili dugog vijeka tipa 20 godina. Takve garancije su dosta kompleksne i postavljaju brojne neispunjive uvjete koje korisnik bazena mora ispuniti, također na tako duge godine pitanje je opstanka firme koja izdaje garanciju. Ništa nije vječno i ne izgleda kao novo nakon nekoliko godina korištenja, bili to bazeni, automobili, uređaji, kuće.. Moramo biti svjesni da kemikalije, temperatura vode i uv zračenje rade svoje. Bitno je stvoriti proizvod koji će trajati što duže, biti siguran i izgledati lijepo. Mi smatramo ako se kupac pridržava uputa, bazen uz kozmetičke zahvate sigurno će trajati desetljećima, ali pisanu garanciju kao ozbiljna firma dajemo na 10 godina.

GDJE STAVITI UREĐAJE OD BAZENA, KAKAV TIP STROJARNICE NAPRAVITI?

Uređaji mogu stajati bilo gdje u krugu bazena, poželjno je što bliže, a mi savjetujemo maksimalnu udaljenost glavne strojarnice do 10 metara. Masažna pumpa, protustrujno plivanje ili slap pumpa moraju stajati odmah uz bazen (do maksimalno 3 metra udaljenosti) i to ispod razine vode. Kupac može pripremiti vlastiti nadzemni ili podzemni prostor, izbetonirati veći šaht u produžetku iskopa, izraditi montažni sporedni objekat, iskoristiti postojeću garažu ili prostor ispod vanjskih stepenica....Ako nema niti jedne opcije ili se želi imati što manje radova, potrebno je naručiti našu montažnu strojarnicu. Za spremnik se napraviti iskop negdje u blizini bazena i kasnije zatrpa. Od strojarnice do bazena potreban je kanal za cijevi oko 30cm širine i oko 50-80cm dubine. Tip strojarnice i položaj prokomentirati ćete s nama prilikom informiranja ili narudžbe.